In stil italienesc, am gagit o pizza speciala, nu numai cu un fel de branza ci cu 4 feluri de branza. Pizza Quattro Fromaggi este foarte renumita in randul multor gurmanzi care prefera sa manance la restaurant si mai putin acasa. Cand mergem la un restaurant e de preferabil o pizza pentru ca e si gustoasa si se face si repede. Dar bucuria gatitului unde e ? Si sa stii ca acea opera de arta, Pizza Quattro Fromaggi este facuta cu mainile tale, e minunat!
Eram adepta unor blaturi gata preparate, dar ma incercat sa o fac si singura acasa si a iesit extraordinar, iar de atunci nu am mai cumparat blat gata preparat
Pentru Pizza Ouattro Fromaggi avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– faina 250 g
– drojdie proaspata 10 g– miere 1/2 lingurita– sare un varf de cutit– piper– ulei de masline 4 linguri– pasta de rosii 100 g– oregano uscat 1 lingurita rasa– busuioc uscat 1 lingurita rasa– Gouda 80 g– mozzarella 80 g– Roquefort 80 g– parmezan ras 80 g
ntindeti aluatul de pizza sub forma unui disc. Atentie, in functie de cat de subtire intindeti aluatul veti obtine un blat subtire sau unul pufos! Cum noi preferam blaturile usor pufoase, am intins aluatul cam de 8 mm – 1 cm. Asezati blatul de pizza intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Distribuiti pe blat sosul de rosii cu ierburi. Aranjati mozzarella, branza cu mucegai si gouda, taiate bucatele. Presarati deasupra parmezanul ras, restul de busuioc si oregano si un pic de piper proaspat rasnit. In acest moment, eu am mai lasat pizza vreo 15 minute, tot la loc caldut, pentru ca blatul sa creasca putin.
Incingeti cuptorul la 240 grade Celsius. Pentru aluatul de pizza: intr-un castronel, amestecati drojdia de bere cu mierea. Adaugati 125 ml de apa calduta si omogenizati. Cerneti faina intr-un castron si amestecati-o cu sarea. Puneti, putin cate putin, drojdia diluata si framantati bine. Cand ati terminat de pus drojdia, adaugati 2 linguri de ulei de masline. Framantati in continuare pana obtineti un aluat omogen si elastic. Ungeti peretii castronului cu o lingura de ulei, acoperiti cu un servet curat si lasati aluatul sa creasca, timp de o ora, intr-un loc caldut.
Dupa o ora, veti observa ca aluatul si-a dublat aproape volumul. Pentru sosul de rosii, amestecati intr-un bol pasta de rosii, o lingura de ulei de masline, un pic de piper si jumatate din cantitatea de busuioc si oregano.
Bagati in cuptorul incins, pe “raftul” de sus al cuptorului si lasati 15-20 de minute. Atentie, verificati din cand in cand blatul, pentru a nu deveni prea crocant! Taiati pizza in felii si serviti-o imediat.
Eram adepta unor blaturi gata preparate, dar ma incercat sa o fac si singura acasa si a iesit extraordinar, iar de atunci nu am mai cumparat blat gata preparat
Pentru Pizza Ouattro Fromaggi avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– faina 250 g
– drojdie proaspata 10 g– miere 1/2 lingurita– sare un varf de cutit– piper– ulei de masline 4 linguri– pasta de rosii 100 g– oregano uscat 1 lingurita rasa– busuioc uscat 1 lingurita rasa– Gouda 80 g– mozzarella 80 g– Roquefort 80 g– parmezan ras 80 g
ntindeti aluatul de pizza sub forma unui disc. Atentie, in functie de cat de subtire intindeti aluatul veti obtine un blat subtire sau unul pufos! Cum noi preferam blaturile usor pufoase, am intins aluatul cam de 8 mm – 1 cm. Asezati blatul de pizza intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Distribuiti pe blat sosul de rosii cu ierburi. Aranjati mozzarella, branza cu mucegai si gouda, taiate bucatele. Presarati deasupra parmezanul ras, restul de busuioc si oregano si un pic de piper proaspat rasnit. In acest moment, eu am mai lasat pizza vreo 15 minute, tot la loc caldut, pentru ca blatul sa creasca putin.
Incingeti cuptorul la 240 grade Celsius. Pentru aluatul de pizza: intr-un castronel, amestecati drojdia de bere cu mierea. Adaugati 125 ml de apa calduta si omogenizati. Cerneti faina intr-un castron si amestecati-o cu sarea. Puneti, putin cate putin, drojdia diluata si framantati bine. Cand ati terminat de pus drojdia, adaugati 2 linguri de ulei de masline. Framantati in continuare pana obtineti un aluat omogen si elastic. Ungeti peretii castronului cu o lingura de ulei, acoperiti cu un servet curat si lasati aluatul sa creasca, timp de o ora, intr-un loc caldut.
Dupa o ora, veti observa ca aluatul si-a dublat aproape volumul. Pentru sosul de rosii, amestecati intr-un bol pasta de rosii, o lingura de ulei de masline, un pic de piper si jumatate din cantitatea de busuioc si oregano.
Bagati in cuptorul incins, pe “raftul” de sus al cuptorului si lasati 15-20 de minute. Atentie, verificati din cand in cand blatul, pentru a nu deveni prea crocant! Taiati pizza in felii si serviti-o imediat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu