Aceste plăcințele sunt delicatesele mamei. Când le face chemăm aproape tot cartierul să mănânce din plăcințelele ei. E sărbătoare când le face. Prima data când a văzut aceeastă rețetă a fost pe Facebook , vorbind mult, cu persoane diferite.
Ingrediente:
Ingrediente:
- Aluat:
- 800 gr. de făină
- 400-450 ml. de apă
- sare
- ulei pentru prăjit
- 400-500 gr. carne porc tocata
- 3 cepe potrivite
- sare
- piper
- 1 ou
2. Umplutură:
Într-un castron Încăpător, amestecam faina, apa și sarea pană obținem un aluat nici foarte dens, nici foarte moale. Lăsăm să se odihnească și pregătim umplutura.
Tocăm ceapa mărunt și o punem peste carnea tocată. Adăugam oul, sare și piper
Tocăm ceapa mărunt și o punem peste carnea tocată. Adăugam oul, sare și piper
Punem într-o tigaie uleiul și îl lăsăm să se încingă.
Rupem bucățele de aluat și formăm mingiuțe din care întindem o foaie subțire. Punem putină umplutură pe jumătate din ea, acoperim cu cealaltă jumătate de aluat și tăiem marginile astfel încât să obținem un semicerc.
Le prăjim pe ambele părți, în baie de ulei, le scoatem pe un prosop absorbant sau pe o hârtie și le acoperim cu un prosop pana terminam de făcut și restul de plăcinte.
Pentru un gust mai bun eu le servesc cu un sos din usturoi, mult mai simplu și gustos decât tzatzichi.
Ingrediente:
- 200 gr. de iaurt sau smântână
- sare marină
- 1 lingură de ulei ( Floarea-Soarelui sau de măsline)
- 1 cățel de usturoi
- mărar proaspăt
Usturoiul se bate cu sare și puțin ulei, astfel încât să se obțină o cremă densă, pană aici, exact la fel ca la mujdei. Apoi se amesteca tot cu iaurt sau cu smântână. Deasupra se adaugă mărarul tocat fin.
I love it!
RăspundețiȘtergerema bucur!
Ștergere