Ingrediente:
-800 g rosii (cherry am avut eu)
-o ceapa alba mare
-3 catei de usturoi
-2 lingurite de miere
-8 linguri de ulei de masline Costa d'Oro
-putin cimbru uscat
-sare si piper
Pentru servit:
-crutoane de paine
-frunze de busuioc proaspat
-smantana
Preparare:
1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt.
2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus.
3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline.
4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute.
5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat.
6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute.
7.Dupa cele 15 minute se transfera cotinutul intr-un blender alaturi de uleiul de masline ramas si se paseaza supa pana cand capata o consistenta omogena.
Supa astfel obtinuta se serveste calda sau rece alaturi de crutoane, busuioc tocat pe deasupra si putina smantana lichida.
Smantana puteti sa o adaugati in continutul supei sau pur si simplu la servire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu