Pentru foi:
- 12 linguri ulei
- 12 linguri suc de rosii
- 7 linguri de zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita bicarbonat+1 lingurita de otet
- aprox 500 g faina
- 1 praf de sare
Pentru crema de gris:
- 600 ml lapte de soia
- 140 g gris
- 150 g zahar
- 3-4 pliculete zahar vanilat
- 250 g margarina Rama Maestro
- 4-5 linguri dulceata de prune
- zahar pudra pentru deco
Se freaca uleiul cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana se topeste zaharul apoi adauga sucul de rosii si amesteca bine.
Adauga 1/2 din cantitatea de faina si bicarbonatul stins cu otetul.
Adauga treptat si restul de faina si incepe sa framanti un aluat nu foarte tare dar care nu se mai lipeste de maini
.Pune aluatul la frigider pentru 20-25 de minute apoi imparte-l in 4 bucati aprox. egale.
Intinde foi subtiri pe dosul tavii (40/30 cm) tapetate cu folie sau hartie de copt si coace foile pe rand cate 8-10 minute fiecare(depinde de cuptor).Lasa foile la racit si pregateste crema.
Pune laptele intr-o craticioara iar cand ajunge la punctul de fierbere adauga grisul in ploaie si lasa pe foc amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa
.Adauga vanilia si margarina taiata cubulete si amesteca bine pana ce margarina este perfect topita si incorporata.
Lasa crema la racit pentru 1 ora (trebuie sa fie doar foarte putin calduta).
Pe o tava pune prima foaie,unge cu jumatate din crema,pune a doua foaie ,unge cu dulceata de prune,a treia foiae,restul de crema si acopera cu ultima foaie.
Lasa prajitura la frigider peste noapte acoperita cu o folie.Pudreaza prajitura cu zahar pudra si portioneaz-o dupa preferinte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu