Ingrediente
-300 gr carne toccata
-4 dovelecei
- 2 oua mici
-100 gr parmezan
-50 gr pesmet
-20 gr busuioc tocat
-300 ml pasta de rosii
-2 linguri ulei de masline
-nucusoara
-sare, piper
-1 catel de usturoi
- 2 oua mici
-100 gr parmezan
-50 gr pesmet
-20 gr busuioc tocat
-300 ml pasta de rosii
-2 linguri ulei de masline
-nucusoara
-sare, piper
-1 catel de usturoi
Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca carnea , parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucusoara, sare si piper.
Dovleceii se taie in doua si se scobeste mijlocul. Se umplu cu amestecul de carne.
Inceea ce urmaeza sunt doua posibilitati de a gati dovleceii fie ai faceti in tigaie fie la cuptor, eu am ales varianta mai putina prajeala si anume la cuptor, nu de alta dar intr-un meniu sa fie si antreul prajit si felul principal ar fi prea mult dupa mine.
Se unge un vas termorezistent cu ulei se aseaza dovleceii umpluti si se dau la cuptor la foc mediu timp de 35-40 min. Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline se adauga un catel de usturoi zdobit cu lama cutitului se lasa putin sa isi scoata aromele dupa care se pune sucul de rosii si putina sare si se lasa sa fiarba 10 min iar la final se adauga cateva frunze de busuioc verde.
Daca alegeti varianta prajita se procedeaza astfel: se incinge uleiul intr-o tigaie dupa care se pun dovleceii si se lasa sa se faca la foc mic cu capac intorcandui pe toate partile. In uleiul unde s-au prajit dovleceii se pune sucul de rosii se condimenteaza si se lasa sa fiarba ~ 10 min.
Pofta buna!
Tehnologia cu incalzire 3D caldura functioneaza uniform si nu este nevoie sa amesteci iar cu cele 12 programe de gatire pot sa indeplinesc toate poftele familiei mele.
Dovleceii se taie in doua si se scobeste mijlocul. Se umplu cu amestecul de carne.
Inceea ce urmaeza sunt doua posibilitati de a gati dovleceii fie ai faceti in tigaie fie la cuptor, eu am ales varianta mai putina prajeala si anume la cuptor, nu de alta dar intr-un meniu sa fie si antreul prajit si felul principal ar fi prea mult dupa mine.
Se unge un vas termorezistent cu ulei se aseaza dovleceii umpluti si se dau la cuptor la foc mediu timp de 35-40 min. Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline se adauga un catel de usturoi zdobit cu lama cutitului se lasa putin sa isi scoata aromele dupa care se pune sucul de rosii si putina sare si se lasa sa fiarba 10 min iar la final se adauga cateva frunze de busuioc verde.
Daca alegeti varianta prajita se procedeaza astfel: se incinge uleiul intr-o tigaie dupa care se pun dovleceii si se lasa sa se faca la foc mic cu capac intorcandui pe toate partile. In uleiul unde s-au prajit dovleceii se pune sucul de rosii se condimenteaza si se lasa sa fiarba ~ 10 min.
Pofta buna!
Tehnologia cu incalzire 3D caldura functioneaza uniform si nu este nevoie sa amesteci iar cu cele 12 programe de gatire pot sa indeplinesc toate poftele familiei mele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu