Este o mancare extraordinara ce merge asezata pe masa de sarbatoare. Desigur nu-l putem considera un fel principal. Se aseaza langa ordefuri branza chiar un suc sau un vin bun.
Pt Chec cu sunca avem nevoie de :
- evident sunca, nu multa, 400 de grame ajung. Puteti pune in loc de sunca orice alceva aveti : parizer salam sau chiar carnita(prajita)
- 200 g de faina
- 6 oua
- 100g masline verzi fara samburi
- 100g masline negre fara samburi
- 150g telemea de oi
- 200ml lapte
- 2 felii de gogosar murat
- 4 linguri de ulei
- 1 pliculet praf de copt
- 85g cascaval
- Piper si sare dupa gust
Pentru inceput
taiem sunca cubulete
dam cascavalul pe razatoarea mare
dam si branza pe razatoarea mare sau o faramitam cu furculita
taiem feliile de gogosari cubulete
putem lua de la magazin si masline fara samburi, dar atunci muncim mai mult. Le taiem si pe ele cubulete.
Intr-un castron punem faina, adaugam peste pliculetul de praf de copt de la doctor si amestecam.
- Spargem ouale intr-un castron incapator si le mixam bine, pana devin spuma.
- Adaugam laptele si branza faramitata si mixam din nou, pana se omogenizeaza.
- Peste compozitia rezultata cernem fain ape care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, si amestecam apoi cu o spatula, pana la omogenizare.
- Peste compozitia rezultata adaugam sunca, maslinele, gogosarul murat, cascavalul, uleiul, piper si sare dupa gust si amestecam cu spatula, pana se omogenizeaza.
- Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de chec pe care o tapetam, in prealabil cu hartie de copt.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam checul la copt, la un foc mic spre mediu pana devine rumeniu. Inainte de al scoate din cuptor il putem incarca cu scobitoarea. Eu l-am copt aproximativ 45 minute.
- Acest chec este un aperitiv grozav, atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru mesele festive. Este extrem de simplu de pregatit si foarte, foarte gustos
Comentarii
Trimiteți un comentariu