Ingrediente
-un dovlecel
-un morcov
-un pastarnac
-o ceapa alba
-1/2 telina
-patrujel proaspat (3-4 fire)
-cateva frunze de menta
-200 ml smantana pentru gatit
-un catel de usturoi
-1/2lingurita de cimbru uscat si macinat
-sare si piper dupa gust
Pentru crutoane
-3-4 felii de paine
-2-3 linguri ulei de masline
-busuioc uscat (1/2 lingurita)
Pentru crutoane se taie feliile de paine in cubulete, se stropesc cu ulei de masline si se presara busuiocul uscat. Se aseaza intr-o tava care se da la cuptor pana cand acestea sunt uscate si usor rumene. Crutoanele se vor servi intr-un bol alaturat farfuriei de supa.
Pentru supa punem la fiert dovlecelul curatat si taiat cubulete, morcovul, ceapa, pastarnacul si telina si cimbrul. Se acopera cu apa cat sa treaca bine peste ele. Se fierb, apoi se scurg de apa (dar pastram deoparte apa in care au fiert), apoi se transfera toate legumele intr-un blender. Se adauga smantana, verdeata si catelul de usturoi pisat si sare si piper. Se paseaza pana cand obtinem o crema fina. Cu apa in care au fiert legumele se lungeste supa pana cand se ajunge la consistenta dorita. Eu nu am mai lungit-o caci avea consistenta pe care o prefer pentru supele crema.
Serviti supa calda alaturi de crutoane!
Comentarii
Trimiteți un comentariu