Treceți la conținutul principal

Supa Crema de Vinete cu Rosii Coapte

Ingrediente 
  • 1 vanata de marime medie (alegeti vinete cu coaja neagra si lucioasa, usor pufoase la atingere)


Supa Crema cu Vinete si Rosii Coapte

  • 1 dovlecel de aproximativ 300 de grame
  • 2, 1/2 linguri de ulei (eu am folosit de masline)
  • 2 cepe rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute chilli mic
  • 12 rosii cherry
  • 1 litru de supa de pui sau de legume (iar pe un asemenea ger e permis si concentratul pt. supa, desi in mod obisnuit recomand sa se foloseasca supa preparata in casa din ingrediente naturale)
  • 2 foi de dafin
  • cate 1/2  lingurita de oregano si busuioc, tocate fin
  • 1 lingura de patrunjel verde, fin tocat
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare si piper
  • 4 linguri de iaurt grecesc (sau smantana, dupa gustul fiecaruia)

Mod e preparare

1. Rosiile cherry se spala, se zvanta si se taie in jumatati. Se aseaza rosiile cu taietura in sus intr-o tavita antiaderenta (sau pe hartie de copt), se presara cu sare si piper dupa gust (nu fiti zgarciti), zaharul brun, oregano si busuioc tocat fin si se stropesc cu 1/2 de lingurita de ulei. Rosiile astfel pregatite se dau la cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute, sa se usuce si sa se caramelizeze.2. Vanata se inteapa in 2-3 locuri (ca sa se evite sa pocneasca in timpul coacerii) si se coace pe o plita incinsa pe aragaz, invartindu-se pana cand coaja e arsa, efectiv carbonizata iar miezul foarte moale (mai multe despre felul in care se coc vinetele).

3. Se aseaza vanata intr-o sita, deasupra unui vas colector, sa se scurga de zeama in timp ce se mai raceste.
4. Intre timp, ceapa tocata si cateii de usturoi intregi se pun la calit in 2 linguri de ulei, intr-un vas de marime potrivita ca sa incapa in el toata supa.
5. Dupa ce ceapa se inmoaie se adauga dovlecelul curatat si taiat cuburi.
6. Dupa ce dovlecelul se caleste 2-3 minute cu ceapa, se adauga miezul vinetei coapte, scobit cu o lingura din coaja arsa (atentie, e neplacut sa gasesti in farfurie bucati de coaja arsa). Se caleste totul in continuare timp de 2-3 minute, amestecand frecvent.
7. Se adauga supa fierbinte, foile de dafin si ardeiul chilli tocat, sare si piper dupa gust (atentie, daca supa e sarata nu adaugati sare prea multa).
8. Pentru ca vanata e deja gatita iar dovlecelul se inmoaie foarte usor, vom sti ca supa e gata atunci cand cateii de usturoi vor si moi si se vor transforma in pasta presandu-i. Este momentul sa se indeparteze foile de dafin si supa sa se dea la blender (se poate pasa si cu blenderul de mana sau se poate trece prin sita). Daca e nevoie, supa pasata se mai dilueaza cu putina apa sau supa, ajustandu-i consistenta conform gustului fiecaruia, apoi se mai da intr-un clocot scurt si se potriveste si gustul de sarat si piperat.
9. Rosiile coapte se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin.
10. Se portioneaza supa fierbinte in boluri sau farfurii, se adauga iaurtul grecesc (sau smantana), patrunjel verde tocat si rosiile coapte. Se serveste imediat.

Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de gustoasa a iesit crema asta, mi-ar face mare placere sa o incercati si sa imi spuneti parerea voastra. Spor la treaba si pofta buna!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Chicken avocado pizza

Toate ingredientele tale preferate intr-o pizza delicioasa! Pui pentru textura, avocado pentru gust si rosii pentru acea izbucnire de aroma! Vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente Pentru sosul de usturoi jumatate de cana(120 de ml) de ulei de masline 4 usturoipisati o lingurita de sare o lingurita de piper o lingurita de oregano o lingurita de fulgi de chilli        2. Pentru pizza: aluatul: 500 de grame de faina cu 3 linguri de iaurt sau putem incerca aluatul clasic pe care vi l-am pregatit si la Pizza Fromaggi 2 pachetele de mozzarella  500 de grame de piept de pui o ceapa 3 avocado 7-10 rosii cherry sau sos de tomate Mod de prepareare  Intr-un bol mic preparam sosul de usturoi. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul zdrobit, sarea piperul, oregano si chilli. Dupa ce am amestcat bine, il lasam la frigider pentru mai tarziu.Poate fi tinut in frigider pana la o saptaman. Incingem cuprorul la 215 grade celsius. Ungem o tava cu ulei peste care pun