Ingrediente
500 gr morcovi
1 ceapa2 catei de usturoi2.5 cani supa de pui (de vita; de legume pentru post)1 cm ghimbir1/2 lamaie2 linguri uleisare, piper negru1 lingura ulei
sare
Chipsuri de spanac
1 mana buna de frunze de spanac
Portii: 2-3
Preparare
- Se curata morcovii si se taie felii de 1 cm. Se presara cu sare si se stropesc cu 1 lingura ulei. Se amesteca sa fie bine acoperiti.
- Se pun morcovii intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la 240C pentru 15 minute. Se amesteca in ei si se mai coc 10 minute.
- Intre timp se pune supa la fiert cu ghimbirul taiat felii si coaja de lamaie (taiata fasii cu aparatul de curatat legume). Se fierbe 5 minute cu capac, apoi se stinge focul si se lasa asa pana e nevoie de ea.
- In restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga morcovii copti si supa strecurata. Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat dupa gust. Se fierbe cu capac 5 minute (pana morcovii sunt moi; verificati-i pentru siguranta).
- Se mixeaza totul in blender sau cu blenderul vertical. Se drege de sare. Se adauga 1-2 linguri suc de lamaie.
- Supa crema de morcovi este buna si reincalzita.
- Frunzele de spanac se stropesc cu ulei. Se amesteca sa fie bine acoperite. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, una langa alta. Se coc la 170C pentru 10 minute. Se verifica sa fie uscate, dar nu le lasati sa devina maronii, caci devin amare.
- Se serveste supa crema de morcovi cu chipsuri de spanac deasupra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu