Ingrediente (pentru 2 portii mai maricele)
-8 capatani de usturoi
-un pastarnac
-o telina mica-micuta
- 500 ml apa
-100 ml iaurt
-sare si piper dupa gust
-patrunjel tocat marunt
Preparare
1. Capatanele de usturoi se sectioneaza in varf (se taie un mic capacel), apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cutorul incins. Operatiunea dureaza in jur de 40-50 de minute. Puteti grabi acest proces daca impachetati usturoiul in folie de aluminiu. Insa, retineti ca folia de aluminiu incalzita dauneaza organismului!!
2. Se pun la fiert pastarnacul si telina (curatate si taiate cuburi) in cei 500 ml de apa.
3. Dupa ce este copt usturoiul se stoarce. Da, da...se stoarce prin orificiile lasate libere prin taierea capacului. Stoarceti capatanile pe o farfurie ca sa puteti inlatura eventualele coji care cad.
4. Crema de usturoi obtinuta se adauga la telna si pastarnac si se paseaza cu blenderul pana cand se obtine o pasta fina. Se adauga si iaurtul, iar la final patrunjelul.
Sare si piper se pun dupa gust.
Serviti supa fierbinteeee alaturi de crutoane (eu am avut niste turtite din tarate de ovaz).
Am folosit usturoi copt pentru ca nu am dorit un gust intens de usturoi, insa puteti sa fierbeti usturoiul alaturi de legume daca doriti o aroma mai puternica. Bineinteles, mai putin usturoi decat este trecut in lista ingredientelor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu