Treceți la conținutul principal

Supa crema cu usturoi

Ingrediente (pentru 2 portii mai maricele)

-8 capatani de usturoi
-un pastarnac
-o telina mica-micuta
- 500 ml apa
-100 ml iaurt
-sare si piper dupa gust
-patrunjel tocat marunt

Preparare

1. Capatanele de usturoi se sectioneaza in varf (se taie un mic capacel), apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cutorul incins. Operatiunea dureaza in jur de 40-50 de minute. Puteti grabi acest proces daca impachetati usturoiul in folie de aluminiu. Insa, retineti ca folia de aluminiu incalzita dauneaza organismului!!
2. Se pun la fiert pastarnacul si telina (curatate si taiate cuburi) in cei 500 ml de apa.
3. Dupa ce este copt usturoiul se stoarce. Da, da...se stoarce prin orificiile lasate libere prin taierea capacului. Stoarceti capatanile pe o farfurie ca sa puteti inlatura eventualele coji care cad.
4. Crema de usturoi obtinuta se adauga la telna si pastarnac si se paseaza cu blenderul pana cand se obtine o pasta fina. Se adauga si iaurtul, iar la final patrunjelul.
Sare si piper se pun dupa gust.
Serviti supa fierbinteeee alaturi de crutoane (eu am avut niste turtite din tarate de ovaz).

Am folosit usturoi copt pentru ca nu am dorit un gust intens de usturoi, insa puteti sa fierbeti usturoiul alaturi de legume daca doriti o aroma mai puternica. Bineinteles, mai putin usturoi decat este trecut in lista ingredientelor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Chicken avocado pizza

Toate ingredientele tale preferate intr-o pizza delicioasa! Pui pentru textura, avocado pentru gust si rosii pentru acea izbucnire de aroma! Vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente Pentru sosul de usturoi jumatate de cana(120 de ml) de ulei de masline 4 usturoipisati o lingurita de sare o lingurita de piper o lingurita de oregano o lingurita de fulgi de chilli        2. Pentru pizza: aluatul: 500 de grame de faina cu 3 linguri de iaurt sau putem incerca aluatul clasic pe care vi l-am pregatit si la Pizza Fromaggi 2 pachetele de mozzarella  500 de grame de piept de pui o ceapa 3 avocado 7-10 rosii cherry sau sos de tomate Mod de prepareare  Intr-un bol mic preparam sosul de usturoi. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul zdrobit, sarea piperul, oregano si chilli. Dupa ce am amestcat bine, il lasam la frigider pentru mai tarziu.Poate fi tinut in frigider pana la o saptaman. Incingem cuprorul la 215 grade celsius. Ungem o tava cu ulei peste care pun