- Ingrediente200 ml ulei
200 g zahar pudra
100 ml lapte
300 g faina
2 linguri cacao
3 oua
1 lingurita praf de copt
cateva picaturi esenta de vanilie
1 lingurita cafea ness
miere pentru servit - Mod de preparare
Albusurile le separam de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana devin o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul pudra mixand in continuare. Apoi mestecand cu o lingura de jos in sus adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, praful de copt si faina.
Impartim aluatul in doua, intr-o jumatate de aluat adaugam esenta de vanilie, iar in cealalta jumatate adaugam cacao si o lingurita cafea ness.
Ungem cu ulei o forma cu diametrul de 25 cm , cu lingura punem alternativ din cele doua compozitii si dam tava la cuptor timp de 30-40 de minute, pana se rumeneste prajitura deasupra.
Dupa ce s-a racit se serveste cu miere.
Pofta buna!
Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna! Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.
Comentarii
Trimiteți un comentariu