Ingrediente
Pentru o tava de aragaz:
BLAT:
400g zahar (preferabil pudra), 300 g unt, 300 g nuci macinate (e ideal ca nucile sa le pui la rumenit putin in cuptor inainte de a le macina, ies nemaipomenite), 150g faina, 9 albusuri.
CREMA I:
400 g zahar pudra frecat cu 9 galbenusuri
CREMA II:
200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness.Mod de preparare
Mai intai bati spuma albusurile cu un praf de sare si le mixezi bine, bine pana sta bat. Apoi se da putin la frigider daca vrei. - eu personal n-am dat albusul la rece!
Zaharul se freaca cu untul pana devine spuma. Se adauga nucile macinate, apoi faina, la sfarsit albusurile batute spuma - eu am pus si ceva esenta de rom.La final, consistenta trebuie sa fie ceva mai tare decat aluatul pentru chec, deci in tava va curge. In tava de la aragaz, unsa si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), se pune compozitia de mai sus. Se coace la foc potrivit spre mic, vreo 20 min. Cand e gata, se incearca cu degetul, se atinge suprafata prajiturii; e gata cand nu ramane nimic pe deget.Cand e gata copt blatul cu nuca, se pune deasupra urmatoarea compozitie pe care o faci cat timp este blatul la cuptor. Zaharul se freaca bine bine cu galbenusurile, se toarna peste blat, se intinde bine si se da din nou la cuptor. Focul trebuie sa fie mic pt ca se coace ca la o bezea. Este gata atunci cand compozitia de galbenus s-a rumenit un pic si s-a intarit. Atentie sa nu fie copt deasupra si pe dedesubt sa fie oul crud! Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.Cand este rece, se unge cu urmatoarea CREMA: 200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness. Se intinde bine pe toata suprafata, se presara deasupra nuca macinata si putin praf de ness.Se da la rece si se taie patratele cand este rece.
Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna! Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.
Comentarii
Trimiteți un comentariu