Ingrediente
1 painica mica aplatizata
2 catei usturoi
3 linguri unt la temperatura camerei
1 lingura ulei masline
1/2 lingurita oregano
5 fire patrunjel
sare
2 catei usturoi
3 linguri unt la temperatura camerei
1 lingura ulei masline
1/2 lingurita oregano
5 fire patrunjel
sare
Portii: 3-4
Preparare
- Se freaca untul cu ulei pana devine o pasta moale. Se adauga usturoiul strivit, patrunjelul tocat, oregano si sare si se omogenizeaza bine.
- Painea se despica in 2 si fiecare parte se unge cu un strat generos de unt aromat.
- Se aseaza intr-o tava bucatile de paine cu partea unsa in sus si se dau la cuptor la 250C pentru 10 minute, pana painea se rumeneste usor pe margine, doar in zona cojii.
- Se porneste apoi cuptorul pe optiunea grill (focul sa vina de sus) si se lasa cca 2-3 minute pana feliile se rumenesc frumos deasupra. Paziti painea in acest timp sa nu se arda.
- Dupa ce se racoresc putin, painile se taie pe latime, felii de cca 2 degete grosime. Se servesc imediat cat sunt crocante sau se pastreaza intr-o punga de hartie si se inmoaie. Se pot servi simple, ca snack sau langa orice mancare care cere paine prajita.
Comentarii
Trimiteți un comentariu