Treceți la conținutul principal

Marmorata cu caise

Ingrediente:
- oua 4 buc.
- faina 375 g
- praf de copt 1 plic
- zahar tos 200 g
- unt (80% grasime) 170 g !! la temperatura camerei
- esenta de vanilie 1 lingurita
- esenta de migdale 1 lingurita
- cacao neagra 30 g
- lapte integral (3,5% grasime) 225 ml
- caise 8 buc. (550 g)
- un praf de sare
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius, ungeti tava cu un pic de unt si pudrati-o cu faina. Cerneti faina intr-o farfurie adanca si amestecati-o cu praful de copt si sarea. Puneti untul moale intr-un castron si mixati-l cu zaharul tos pana cand obtineti ca o crema. Adaugati esenta de vanilie si esenta de migdale, dupa care inglobati, unul cate unul, ouale. Atentie, nu puneti oul urmator pana cand primul nu este perfect incorporat! Puneti si faina si laptele, alternativ. La final, veti avea un aluat omogen si potrivit ca fermitate.
Impartiti-l in doua, iar intr-una din parti puneti cacaoa. Desfaceti caisele in jumatate si, daca este cazul, stergeti-le bine de apa (prin tamponare cu servete de hartie. Puneti cu o lingura aluatul simplu, avand grija sa lasati spatiu intre “gramajoarele” de aluat. In spatiile libere, puneti apoi aluatul cu cacao. Executati cateva miscari cu lingura, dintr-un capat in celalalt al tavii, pentru ca cele doua tipuri de aluat sa se combine un pic. Asezati usor, fara sa apasati, jumatatile de caisa.
Bagati tava in cuptor si lasati 35-40 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii (daca intepati cu o scobitoare, aceasta iese curata). Lasati prajitura sa se raceasca total inainte de a o taia si a o scoate din tava. Daca vreti, puteti pudra prajitura cu zahar pudra (eu am lasat-o ca atare pentru a se vedea mai bine combinatia alb-negru si pentru a nu face prajitura prea dulce).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Chicken avocado pizza

Toate ingredientele tale preferate intr-o pizza delicioasa! Pui pentru textura, avocado pentru gust si rosii pentru acea izbucnire de aroma! Vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente Pentru sosul de usturoi jumatate de cana(120 de ml) de ulei de masline 4 usturoipisati o lingurita de sare o lingurita de piper o lingurita de oregano o lingurita de fulgi de chilli        2. Pentru pizza: aluatul: 500 de grame de faina cu 3 linguri de iaurt sau putem incerca aluatul clasic pe care vi l-am pregatit si la Pizza Fromaggi 2 pachetele de mozzarella  500 de grame de piept de pui o ceapa 3 avocado 7-10 rosii cherry sau sos de tomate Mod de prepareare  Intr-un bol mic preparam sosul de usturoi. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul zdrobit, sarea piperul, oregano si chilli. Dupa ce am amestcat bine, il lasam la frigider pentru mai tarziu.Poate fi tinut in frigider pana la o saptaman. Incingem cuprorul la 215 grade celsius. Ungem o tava cu ulei peste care pun