Ingrediente:
- oua 4 buc.
- faina 375 g
- praf de copt 1 plic
- zahar tos 200 g
- unt (80% grasime) 170 g !! la temperatura camerei
- esenta de vanilie 1 lingurita
- esenta de migdale 1 lingurita
- cacao neagra 30 g
- lapte integral (3,5% grasime) 225 ml
- caise 8 buc. (550 g)
- un praf de sare
- oua 4 buc.
- faina 375 g
- praf de copt 1 plic
- zahar tos 200 g
- unt (80% grasime) 170 g !! la temperatura camerei
- esenta de vanilie 1 lingurita
- esenta de migdale 1 lingurita
- cacao neagra 30 g
- lapte integral (3,5% grasime) 225 ml
- caise 8 buc. (550 g)
- un praf de sare
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius, ungeti tava cu un pic de unt si pudrati-o cu faina. Cerneti faina intr-o farfurie adanca si amestecati-o cu praful de copt si sarea. Puneti untul moale intr-un castron si mixati-l cu zaharul tos pana cand obtineti ca o crema. Adaugati esenta de vanilie si esenta de migdale, dupa care inglobati, unul cate unul, ouale. Atentie, nu puneti oul urmator pana cand primul nu este perfect incorporat! Puneti si faina si laptele, alternativ. La final, veti avea un aluat omogen si potrivit ca fermitate.
Impartiti-l in doua, iar intr-una din parti puneti cacaoa. Desfaceti caisele in jumatate si, daca este cazul, stergeti-le bine de apa (prin tamponare cu servete de hartie. Puneti cu o lingura aluatul simplu, avand grija sa lasati spatiu intre “gramajoarele” de aluat. In spatiile libere, puneti apoi aluatul cu cacao. Executati cateva miscari cu lingura, dintr-un capat in celalalt al tavii, pentru ca cele doua tipuri de aluat sa se combine un pic. Asezati usor, fara sa apasati, jumatatile de caisa.
Bagati tava in cuptor si lasati 35-40 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii (daca intepati cu o scobitoare, aceasta iese curata). Lasati prajitura sa se raceasca total inainte de a o taia si a o scoate din tava. Daca vreti, puteti pudra prajitura cu zahar pudra (eu am lasat-o ca atare pentru a se vedea mai bine combinatia alb-negru si pentru a nu face prajitura prea dulce).
Comentarii
Trimiteți un comentariu