Treceți la conținutul principal

Ciorba de legume

Ingrediente 
1 ceapa (cca 120 gr)
1 morcov mare (cca 120 gr)
1 felie telina (cca 60 gr)
1 radacina patrunjel (cca 50 gr)
1 pastarnac (cca 50 gr)
1 ardei gras rosu (cca 200 gr)
1 dovlecel mic (cca 200 gr)
1 praz (cca 200 gr)
1/2 varza noua mica (cca 120 gr)
150 gr mazare sau/si fasole verde (poate fi congelata)
400 gr cartofi
1/2 conserva rosii (200 gr; sau rosii proaspete bine coapte, date pe razatoare)
200 ml smantana
2 oua
1 lamaie
1 lingura leustean
2 linguri ulei
sare
 Preparare
  1. Se toaca marunt ceapa. Se taie jumatati de rondele morcovul. Se taie cubulete telina, patrunjelul, pastarnacul si ardeiul gras.
  2. Toate zarzavaturile de mai sus se calesc in uleiul incins, timp de cca 10 minute.
  3. Se acopera cu 3 l de apa si se aduce la fierbere. Se adauga 2 lingurite sare. Se fierbe timp de 10 minute.
  4. Dovlecelul si cartofii se taie cuburi. Prazul se taie in doua pe lungime, apoi se taie rondele. Varza se taie patratele.
  5. Se adauga legumele de mai sus, plus mazarea (sau fasolea verde). Se aduce la fierbere. Se mai adauga 3 lingurite de sare. Se fierbe totul pana cartofii sunt facuti (aprox. 20 minute).
  6. Rosiile se strivesc cu furculita. Se adauga in ciorba si se mai fierbe 5 minute.
  7. Dati focul la mic sub ciorba, astfel incat sa nu mai bolboroseasca.
  8. Smantana se bate cu ouale pana la omogenizare. Se pun pe rand cateva polonice de supa fierbinte (5-6) peste acest amestec si se amesteca cu telul dupa fiecare polonic ca sa nu se "branzeasca" compozitia. Turnati totul in oala cu ciorba, incet si amestecand tot timpul in ciorba. Lasati pe foc inca 5 minute, timp in continuati sa amestecati des in ciorba. Stingeti focul.
    * pasul 8 este optional; puteti lasa ciorba nedreasa si treceti direct la pasul urmator; astfel, ciorba de legume va fi de post
  9. Dregeti ciorba de sare. Adaugati leusteanul tocat marunt si lasati sa stea 5 minute. Adaugati suc de lamaie, pana ciorba e pe placul vostru de acra.
    * ciorba se poate acri si cu bors sau zeama de varza murata
  10. Acoperiti ciorba de legume cu capac si lasati sa stea macar 30 minute.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Chicken avocado pizza

Toate ingredientele tale preferate intr-o pizza delicioasa! Pui pentru textura, avocado pentru gust si rosii pentru acea izbucnire de aroma! Vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente Pentru sosul de usturoi jumatate de cana(120 de ml) de ulei de masline 4 usturoipisati o lingurita de sare o lingurita de piper o lingurita de oregano o lingurita de fulgi de chilli        2. Pentru pizza: aluatul: 500 de grame de faina cu 3 linguri de iaurt sau putem incerca aluatul clasic pe care vi l-am pregatit si la Pizza Fromaggi 2 pachetele de mozzarella  500 de grame de piept de pui o ceapa 3 avocado 7-10 rosii cherry sau sos de tomate Mod de prepareare  Intr-un bol mic preparam sosul de usturoi. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul zdrobit, sarea piperul, oregano si chilli. Dupa ce am amestcat bine, il lasam la frigider pentru mai tarziu.Poate fi tinut in frigider pana la o saptaman. Incingem cuprorul la 215 grade celsius. Ungem o tava cu ulei peste care pun