Ingrediente pentru
1 kg cartofi
1 ceapa
1 morcov (cca 100 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
1 pastarnac (sau radacina patrunjel; cca 50 gr)
600 ml zeama de varza (moare)
150 gr kaizer (sau costita afumata)
1 lingura faina alba
1 lingurita boia dulce
2-3 fire patrunjel si leustean
2 linguri ulei
sare, piper
1 ceapa
1 morcov (cca 100 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
1 pastarnac (sau radacina patrunjel; cca 50 gr)
600 ml zeama de varza (moare)
150 gr kaizer (sau costita afumata)
1 lingura faina alba
1 lingurita boia dulce
2-3 fire patrunjel si leustean
2 linguri ulei
sare, piper
Preparare
- Se toaca ceapa marunt. Se dau pe razatoare zarzavaturile (morcov, telina, pastarnac). Se calesc toate acestea in uleiul incins pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute). Se adauga 5 cani de apa si se fierbe 10 minute.
- In acest timp se curata cartofii si se taie cuburi. Se adauga in supa impreuna cu putin piper. Se aduce la fierbere.
- Kaizerul se taie felii si se pune la prajit intr-o tigaie fara grasime. Se prajeste, la inceput la foc mic, pana e rumen si isi lasa grasimea in tigaie. Se inclina tigaia sa se scurga grasimea intr-o parte, iar kaizerul se scoate din tigaie si se pune direct in supa, peste cartofii care fierb.
- Zeama de varza se pune la fiert intr-o craticioara. Se lasa sa dea 2-3 clocote.
- Se adauga faina si boiaua in grasimea ramasa de la kaizer si se amesteca pana devine ca o pasta. Se adauga treptat 3 polonice din supa fierbinte peste faina si se amesteca pana e ca un sos.
- Cand cartofii sunt fierti se toarna rantasul in supa si se amesteca sa se dizolve. Se mai fierbe impreuna 2-3 minute. In acest moment ciorba pare deasa si groasa, insa e ok, tineti cont ca trebuie sa mai adaugati zeama de varza.
- Se adauga treptat zeama de varza fierbinte. Adaugati pana ciorba e acra dupa gustul vostru (am pus 600 ml). Se drege ciorba de sare daca e cazul.
- Se adauga verdeturile tocate si se stinge focul. Se lasa sa stea acoperita cu capac macar 30 minute, apoi se poate servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu