Avem nevoie de:
-fasole boabe
-morcovi
-ceapa
-radacina de patrunjel
-usturoi (optional)
-foi de dafin
-bulion
-sare, piper si boia
-patrunjel
-frunze de telina
-un galbenus de ou
Estimati cantitatile in functie de cata ciorba doriti sa faceti.
Fasolea trebuie tinuta in apa minim 3-4 ore, eu de obicei o pun in apa cu o seara inainte de a o gati. Pentru o ciorba reusita (si consecinte nu prea grave :) ) fierbeti fasolea in 2-3 ape si tineti-o aproape.
Ceapa o maruntim si o calim in putin ulei alaturi de morcovii si radacina de patrunjel taiate cubulete si usturoiul feliat subtire. Adaugam fasolea, putin bulion, foi de dafin, sare, piper, boia si apa. O lasam sa fiarba pana cand morcovii sunt fierti si furculita intra usor in ei. In acest moment luam ciorba fierbinte din oala si o amestecam cu galbenusul de ou, apoi adaugam amestecul la ciorba. Presaram patrunjel si frunze de telina tocate marunt si servim alaturi de salata de ceapa si smantana.
Eu am pus si bucati de ciolan afumat, insa nu este un lucru obligatoriu. Deasemenea, apa pe care am folosit-o este apa in care am fiert ciolanul. Daca nu tolerati afumaturile saltati pasul cu ciolanul, ciorba iese buna si asa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu