Treceți la conținutul principal

Bors de vita

Una dintre cele mai bune retete facute de mine este Borsul de vita! Este greu de facut, dar gustul este pe masura asteptarilor
Ingrediente
500 gr rasol cu os
1 kg coaste de vita (sau piept de vita)
3 morcovi
1 ceapa
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1/3 radacina telina foarte mica
2-3 cartofi
1 lingura piper negru boabe
300 ml bors
1 lingura leustean tocat
100 gr fidea
patrunjel
sare

Porti : 7
Timp de preparare: 4 ore 45 minute

Preparare

  1. Se spala carnea si se aseaza intr-o tava. Se da la cuptor, la 250C pentru cca 45 minute.
  2. * daca coaceti carnea inainte, supa va avea un gust si o culoare mai intensa.
  3. Se pune carnea coapta intr-o oala si se acopera cu 11 cani de apa rece.
  4. Se aduce la fierbere, apoi se da focul la mic. E important sa fiarba usor, doar cat sa bolboroseasca usor. Se fierbe asa timp de 2 ore.
  5. * daca e cazul, supa se spumeaza in prima ora; fiindca carnea a fost coapta inainte nu va face atat de multa spuma ca si in cazul in care ati pune carnea cruda direct la fiert.; sa nu va surprinda lipsa spumei
  6. Se adauga zarzavaturile curatate (exceptand cartofii) si taiate bucati mari. Ceapa se pune intreaga. Se adauga piperul boabe si 2 lingurite de sare.
  7. Se mai fierbe supa inca 1 ora, tot la foc mic.
  8. Se strecoara supa prin tifon. Se pun la loc in supa o parte din zarzavaturi (eu am pus morcovii si cateva bucati de telina; restul zarzavaturilor le mananc separat, imediat ce am terminat supa, asta e partea mea si nu o impart cu nimeni ).
  9. Carnea se ia de pe os si se taie bucati potrivite. Se pune inapoi in supa.
  10. * nu e necesar sa puneti toata carnea inapoi in supa; de exemplu, de data aceasta coastele de vita au fost atat de carnoase incat am pastrat o parte si le-am mancatcu hrean, altfel borsul ar fi fost cu prea multa carne
  11. Se adauga cartofii taiati cuburi si se mai fierbe supa pana acestia sunt facuti (cca 20 minute).
  12. In acest timp se pune la fiert borsul impreuna cu leusteanul si se fierbe 2-3 minute.
  13. Cand cartofii sunt fierti, se adauga borsul fierbinte (strecurat) in supa. Adaugati treptat, astfel incat borsul sa fie acrisor dupa gustul vostru. Eu am pus 300 ml bors. Se drege supa de sare.
  14. Se fierbe fideaua in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se strecoara si se adauga in supa in momentul servirii.
  15. * eu fierb fidea doar cat servesc la o masa; nu tin fideaua in supa ca sa nu se inmoaie si sa nu strice limpezimea supei
  16. La servire, supa se presara cu patrunjel tocat.



Pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Chicken avocado pizza

Toate ingredientele tale preferate intr-o pizza delicioasa! Pui pentru textura, avocado pentru gust si rosii pentru acea izbucnire de aroma! Vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente Pentru sosul de usturoi jumatate de cana(120 de ml) de ulei de masline 4 usturoipisati o lingurita de sare o lingurita de piper o lingurita de oregano o lingurita de fulgi de chilli        2. Pentru pizza: aluatul: 500 de grame de faina cu 3 linguri de iaurt sau putem incerca aluatul clasic pe care vi l-am pregatit si la Pizza Fromaggi 2 pachetele de mozzarella  500 de grame de piept de pui o ceapa 3 avocado 7-10 rosii cherry sau sos de tomate Mod de prepareare  Intr-un bol mic preparam sosul de usturoi. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul zdrobit, sarea piperul, oregano si chilli. Dupa ce am amestcat bine, il lasam la frigider pentru mai tarziu.Poate fi tinut in frigider pana la o saptaman. Incingem cuprorul la 215 grade celsius. Ungem o tava cu ulei peste care pun