Cimbrul (Satureja hortensis) este o plantă perenă din genul Satureja, familia labiatelor .
Este o plantă scundă, care nu atinge mai mult de 20-30 centimetri în
înălțime. Cimbrul preferă verile lungi, calde, secetoase, iar iarna
supraviețuiește la temperaturi scăzute. Florile cimbrului sunt mici și
au o culoare albă sau roz-palid. Frunzele au forma lanceolat-ovală, sunt
netede și au un miros specific. Cimbrul se aseamănă întrucâtva la
înfățișare cu rozmarinul.
Este întrebuințat în diferite preparate culinare, mai ales în mâncarea de fasole, cea de linte, dar și la prepararea cărnii de porc și de vânat. Frunze și tulpini întregi de cimbru se introduc uneori în borcanele în care se murează varza și castraveții. Se folosește, de asemenea, la prepararea sarmalelor.
Este întrebuințat în diferite preparate culinare, mai ales în mâncarea de fasole, cea de linte, dar și la prepararea cărnii de porc și de vânat. Frunze și tulpini întregi de cimbru se introduc uneori în borcanele în care se murează varza și castraveții. Se folosește, de asemenea, la prepararea sarmalelor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu