Delicioasa salată, pe care mama mea dragă o face doar de sărbători...Salivez numai când mă gândesc la ea.
Avem nevoie de
Ok gata să începem. Noi acasă facem foarte multă pentru ca toată casa e înnebunită după ea. Nu e o mâncare specială sau sofisticata, dar a noastă vă garantez că o sa iasă o nebunie!!!
Avem nevoie de
- un piept de pui sau carne de vită fiartă, depinde de posibilități și de cât de bine știți să vă descurcați cu ea, nu e foarte complicata, dar devine ațoasă, deci mai bine nu.
- 2 gălbenușuri
- zeamă de lămâie după gust
- ulei (eu folosesc un litru deobicei, acum depinde de cată aveți nevoie)
- 3 morcovi fierți; 2 cartofi fierți; 5 linguri de mazăre; 1/3 cana de maioneza cu 1 lingura de zeama de lămâie; 3 castraveciori murați
O sa vă învăț cum să faceți o maioneză în mai puțin de jumătate de oră. Cunosc unele persoane care se chinuie să facă maioneză timp de 3 ore..
În caz de nu avem la îndemână muștar folosim un cartof mic, fiert pe care îl zdrobim într-un bol încăpător.
Apoi e foarte simplu, doar ca trebuie să aveți niște muchi bine făcuți :)) . Se amestecă totul bine și se adaugă câte un pic de ulei pană când maioneza e mai groasa.Amestecăm cu o lingură din lemn, neapărat. Altfel e gustul. Apoi se adaugă mai mult ulei ca ea să se înmulțească.
Există o groază de variante de a face maioneza, dar eu zic ca acesta e cel mai bun. Mie nu mi s-a tăiat niciodată.
Se scot ingredientele de la fiert și se taie fiecare în cubulețe cât mai egale. Se amestecă toate ingredientele împreună cu maioneza. Se lasă la răcit, iar până mâine dimineață e cea mai bună pentru că se amesteca fiecare gust și fiecare condiment pentru că, evident puțină sare și piper tot trebuie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu