- 500 g biscuiţi simpli
- 300 ml lapte
- 150 g unt sau margarină
- 6 linguri zahăr
- 1 fiolă esenţă de rom
- 4 linguri cacao
1. Jumătate din biscuiţi îi faci pesmet, iar jumătate îi rupi bucăţi mici. Pui laptele, zahărul, untul şi cacaua într-o crăticioară pe foc. Laşi să dea în câteva clocote, după care dai să se răcorească.
2. Adaugi în lapte esenţa de rom, îl torni peste biscuiţi şi amesteci bine. Aşezi pe masă o folie de plastic, pui compoziţia cu biscuiţi şi rulezi cât mai strâns, apăsând cu mâinile ca salamul să iasă cât mai compact. Îl dai la rece 4-5 ore.
3. Înainte să-l serveşti, îl scoţi din folie şi îl tăvăleşti prin zahăr pudră, cacao sau nucă de cocos.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu