Pentru ca am făcut și un compot de vișine , am spus să le folosesc cum se cuvine in prăjitura mea cu vișine.
Ingrediente:
200 grame unt la temperatura camerei (să fie moale, dar nu topit),
300 de grame de zahăr pudră,
300 de grame de făină,
5 ouă (folosiţi de ţară dacă aveţi, prăjitura va avea o culoare mult mai frumoasă),
un praf de sare,
1 kg de vişine, vara sau un borcan de compot iarna.
1 lingură cu vârf de amidon alimentar,
1 pliculeţ de zahăr vanilat
jumătate de pliculeţ de praf de copt (cred că mi-a fost teamă că nu creşte fără praf de copt).
200 grame unt la temperatura camerei (să fie moale, dar nu topit),
300 de grame de zahăr pudră,
300 de grame de făină,
5 ouă (folosiţi de ţară dacă aveţi, prăjitura va avea o culoare mult mai frumoasă),
un praf de sare,
1 kg de vişine, vara sau un borcan de compot iarna.
1 lingură cu vârf de amidon alimentar,
1 pliculeţ de zahăr vanilat
jumătate de pliculeţ de praf de copt (cred că mi-a fost teamă că nu creşte fără praf de copt).
Untul cu zahărul pudră şi cel vanilat se bat spumă. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se adaugă unul câte unul la crema de unt, amestecând după fiecare, până se încorporează. Albuşurile se bat cu un praf de sare până se întăresc. Spuma de albuşuri se adaugă în crema de unt. Bănuiesc că ar trebui adăugată cu spatula, de sus în jos, să nu iasă aerul din ea, dar eu am pus-o pur şi simplu peste unt şi am băgat tot mixerul la omogenizat şi n-a păţit nimic. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adaugă la compoziţia de ouă şi unt şi se bate cu mixerul fix până se amestecă, nici mai mult, nici mai puţin. Supra-amestecatul întăreşte orice aluat (e valabil şi pentru brioşe şi pentru chec). Se toarnă aluatul rezultat (nu e moale ca la chec, dar nici tare, ca de paine, şi e destul de lipicios) într-o tavă cam de 20×30 cm tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează. Vişinele se amestecă bine cu amidonul, apoi se pun una câte una peste aluat. Amidonul va coagula puţin siropul din ele şi acesta nu se va împrăştia prin aluat, să-l înmoaie. Se dă în cuptorul preîncins la 200 de grade timp de 10 minute, apoi se scade temperatura la 180 de grade şi se mai coace încă 30 de minute. E gata când trece testul scobitorii.
Se lasă la răcit, apoi se taie în pătrăţele şi se pudrează cu zahăr pudră. Este delicioasă!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu