Chiar acum eu impreună cu mama mea am terminat de gătit Supa de roșii. O supă gustoasă și ușor de făcut.
Pentru 4 porții avem nevoie de 20 de minute și de următoarele ingrediente:
- 1,5 kg de roșii sau 1 litru de suc de roșii, în general marcă turcească pentru că acela este cel mai bun.
- 1 ceapă
- 2-3 morcovi
- o șelină mică
- pentru o culoare mai frumoasă și un gust mai bogat foloseam și 1 ardei gras
- 1 cățel de usturoi
- 2-3 linguri de ulei, de preferat sa fie de măsline extra-virgin. Gustul roșiilor se împacă foarte bine cu cel al uleiului de măsline.
- putin cimbru proaspăt, putin busuioc cat să dea un gust diferit.
- un praf de zahar
- sare, piper
Pentru tăieței avem nevoie de un ou la o cana de 100 de grame de faina, o linguriță de sare și jumătate de lingură de ulei de Floarea Soarelui.
Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem în bucățele potrivite apoi le punem la fiert într-o oala cu 1,5 litri de apă. După 15 minute adăugați roșiile și pasta de roșii, continuand fierberea la foc mediu, timp de 30-35 de minute. Apoi adăugam zahărul și condimentele, apoi pasați supa cu un blender, după care strecurați-o în alta oala.
În timp ce supa fierbe frământaţi ingredientele pentru tăiţei cu un vârf de cuţit de sare, formând un aluat fin. lăsaţi alauatul să se odihnească 15 minute, apoi întindeţi pe planşetă o foaie subţire, pudraţi-o cu un praf de făină, rulaţi-o într-un sul strâns şi la urmă tăiaţi-o în fâşii foarte subţiri.
Răsfiraţi tăiţeii pe planşetă şi lăsaţi-i să se zvânte timp de 7-8 minute, apoi puneţi-i la fiert într-o oală cu 1,5 L de apă clocotită cu restul de sare. Fierbeţi tăiţeii timp de 2-3 minute, amestecând să nu se lipească, apoi adăugaţi-i supei împreună cu pătrunjelul tocat.
Servim supa de roșii cu mare poftă și, dacă dorim, adăugăm în farfurie 1-2 linguri de ulei de măsline. Eu mi-am format acest obicei de cațiva ani și adaug ulei de măsline aproape la orice tip de sau supă înainte de a le servi.
Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem în bucățele potrivite apoi le punem la fiert într-o oala cu 1,5 litri de apă. După 15 minute adăugați roșiile și pasta de roșii, continuand fierberea la foc mediu, timp de 30-35 de minute. Apoi adăugam zahărul și condimentele, apoi pasați supa cu un blender, după care strecurați-o în alta oala.
În timp ce supa fierbe frământaţi ingredientele pentru tăiţei cu un vârf de cuţit de sare, formând un aluat fin. lăsaţi alauatul să se odihnească 15 minute, apoi întindeţi pe planşetă o foaie subţire, pudraţi-o cu un praf de făină, rulaţi-o într-un sul strâns şi la urmă tăiaţi-o în fâşii foarte subţiri.
Răsfiraţi tăiţeii pe planşetă şi lăsaţi-i să se zvânte timp de 7-8 minute, apoi puneţi-i la fiert într-o oală cu 1,5 L de apă clocotită cu restul de sare. Fierbeţi tăiţeii timp de 2-3 minute, amestecând să nu se lipească, apoi adăugaţi-i supei împreună cu pătrunjelul tocat.
Servim supa de roșii cu mare poftă și, dacă dorim, adăugăm în farfurie 1-2 linguri de ulei de măsline. Eu mi-am format acest obicei de cațiva ani și adaug ulei de măsline aproape la orice tip de sau supă înainte de a le servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu