Treceți la conținutul principal

Chec cu sunca




Chec cu sunca

Este o mancare extraordinara ce merge asezata pe masa de sarbatoare. Desigur nu-l putem considera un fel principal. Se aseaza langa ordefuri branza chiar un suc sau un vin bun. 
Pt Chec cu sunca avem nevoie de :
  • evident sunca, nu multa, 400 de grame ajung. Puteti pune in loc de sunca orice alceva aveti : parizer salam sau chiar carnita(prajita) 
  • 200 g de faina
  • 6 oua
  • 100g masline verzi fara samburi  
  • 100g masline negre fara samburi
  • 150g telemea de oi
  • 200ml lapte
  • 2 felii de gogosar murat
  • 4 linguri de ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 85g cascaval
  • Piper si sare dupa gust 
Avem nevoie de 6 castronase pentru a pune ingredientele separat.
Pentru inceput 
taiem sunca cubulete 
dam cascavalul pe razatoarea mare
dam si branza pe razatoarea mare sau o faramitam cu furculita
taiem feliile de gogosari cubulete
putem lua de la magazin si masline fara samburi, dar atunci muncim mai mult. Le taiem si pe ele cubulete.
Intr-un castron punem faina, adaugam peste pliculetul de praf de copt de la doctor  si amestecam.
  • Spargem ouale intr-un castron incapator si le mixam bine, pana devin spuma. 
  • Adaugam laptele si branza faramitata si mixam din nou, pana se omogenizeaza. 
  • Peste compozitia rezultata cernem fain ape care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, si amestecam apoi cu o spatula, pana la omogenizare. 
  • Peste compozitia rezultata adaugam sunca, maslinele, gogosarul murat, cascavalul, uleiul, piper si sare dupa gust si amestecam cu spatula, pana se omogenizeaza.
  • Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de chec pe care o tapetam, in prealabil cu hartie de copt.
  • Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam checul la copt, la un foc mic spre mediu pana devine rumeniu. Inainte de al scoate din cuptor il putem incarca cu scobitoarea. Eu l-am copt aproximativ 45 minute.
  • Acest chec este un aperitiv grozav, atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru mesele festive. Este extrem de simplu de pregatit si foarte, foarte gustos
  



 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Supa de rosii coapte

Ingrediente: -800 g rosii (cherry am avut eu) -o ceapa alba mare -3 catei de usturoi -2 lingurite de miere -8 linguri de ulei de masline Costa d'Oro -putin cimbru uscat -sare si piper  Pentru servit: -crutoane de paine -frunze de busuioc proaspat -smantana Preparare : 1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt. 2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus. 3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline. 4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute. 5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat. 6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute. ...