Treceți la conținutul principal

Supa crema de mazare

Ingrediente 
400 gr mazare (congelata sau proaspata)
1 ceapa
2 cartofi
650 ml supa de pui
2 linguri ulei
sare, piper negru
Ulei cu menta
4 linguri ulei masline
10 fruze menta
putina sare grunjoasa
Crutoane cu branza de capra
3-4 Bake Rolls cu sare (chipsuri de paine)
100 gr branza de capra (proaspata sau maturata)
putina crema de branza
Portii: 3-4
Timp de preparare: 40 minute
 Preparare
  1. Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi. Se acopera cu supa de pui si se condimenteaza cu sare si piper negru.
  2. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac pana cartofii sunt bine fierti (cca 20 minute).
  3. Se strecoara mazarea si se retine supa. Se mixeaza in blender sau cu blenderul vertical mazarea. In timp ce mixati se adauga treptat supa pana supa crema ajunge la consistenta dorita (eu am pus toata supa).
  4. Optional, se trece supa de mazare printr-o sita deasa, ca sa fie fina. Se drege supa crema de sare.
  5. Pentru uleiul aromat: se strivesc frunzele de menta cu sare grunjoasa intr-un mojar, pana devin pasta. Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
  6. Pentru crutoane: se freaca crema de capra cu putina crema de branza, pana devine tartinabila. Cantitatea de crema de branza variaza in functie de ce branza ati ales: proaspata sau maturata.
  7. Se ung rondelele Bake Rolls cu crema de branza de capra.
  8. Se pune supa crema in farfurii. Deasupra se pune cate un cruton cu branza. Se picura uleiul de menta deasupra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Supa de rosii coapte

Ingrediente: -800 g rosii (cherry am avut eu) -o ceapa alba mare -3 catei de usturoi -2 lingurite de miere -8 linguri de ulei de masline Costa d'Oro -putin cimbru uscat -sare si piper  Pentru servit: -crutoane de paine -frunze de busuioc proaspat -smantana Preparare : 1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt. 2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus. 3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline. 4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute. 5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat. 6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute. ...