Treceți la conținutul principal

Ciorba de peste

Ingrediente 
350 gr file peste (biban de mare, halibut, dorada)
1 ceapa
1 morcov
1 felie telina radacina (cca 50 gr)
5 catei usturoi
80 ml vin alb sec
2 cartofi mari
100 ml passata (sau bulion)
1 rosie coapta (poate fi din conserva)
1/2 lamaie
1/4 legatura patrunjel
1 fir leustean (sau marar)
2 linguri ulei
2 linguri ulei masline
Supa baza de peste
300 gr peste mic (eu am folosit capul si cozile de la 2 bibani de mare si cojile de la 15 creveti)
1 ceapa
1 morcov
1 felie telina (cca 50 gr)
1 foaie dafin
1 fir cimbru
1/2 lingurita piper negru boabe
2 linguri ulei
Portii: 5
Preparare
  1. Incepem sa preparam supa baza de peste: in uleiul incins calim zarzavaturile date pe razatoare. Cand ceapa e moale se adauga 6 cani de apa, piperul, dafinul, cimbrul si putina sare. Se aseaza pestele curatat in supa. Se fierbe timp de 30 minute la foc mediu.
  2. Se strecoara supa-baza, presand cu dosul unei linguri solidele din sita pentru a extrage toata zeama. Resturile din sita se arunca.
  3. In 2 linguri de ulei se calesc ceapa tocata, morcovul rondele si telina cuburi. Cand ceapa e moale se adauga 3 catei de usturoi striviti si se mai caleste 1 minut.
  4. Se adauga vinul si se fierbe pana se evapora.
  5. Se adauga supa-baza de peste preparata mai sus. Se fierbe timp de 10 minute.
  6. Se adauga cartofii cuburi, passata si rosia strivita (sau taiata cubulete). Se pune sare dupa gust. Se mai fierbe cca 20 minute, pana cartofii sunt facuti.
  7. Dati focul la mic sub supa. Adaugati fileul de peste taiat cuburi. Lasati sa fiarba maxim 5 minute (verificati sa fie facut).
  8. Se striveste usturoiul ramas cu putina sare mare, pana devine pasta. Se adauga uleiul de masline. Se adauga din acest mujdei cat doriti in supa, dupa gustul propriu. Eu am pus cam 2/3 din el. Gustul supei e mai intens, mai fin sau mai dulceag in functie de pestii folositi la supa-baza, asa ca veti stabili cantitatea de mujdei in functie de acestea. Acum acriti supa cu suc de lamaie tot in functie de gust (am pus 3 linguri suc de lamaie). Am mai macinat putin piper negru sichili in supa (doar sa fie un pic picanta). Dregeti supa de sare.
  9. Trageti oala de pe foc si adaugati verdeturile tocate marunt. Lasati sa stea 10 minute cu capac.
  10. Se serveste calda, cu paine prajita sau paine cu usturoi.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Supa de rosii coapte

Ingrediente: -800 g rosii (cherry am avut eu) -o ceapa alba mare -3 catei de usturoi -2 lingurite de miere -8 linguri de ulei de masline Costa d'Oro -putin cimbru uscat -sare si piper  Pentru servit: -crutoane de paine -frunze de busuioc proaspat -smantana Preparare : 1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt. 2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus. 3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline. 4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute. 5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat. 6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute. ...