Treceți la conținutul principal

Pizza Quattro Fromaggi- pizza cu 4 feluri de branza

In stil italienesc, am gagit o pizza speciala, nu numai cu un fel de branza ci cu 4 feluri de branza. Pizza Quattro Fromaggi este foarte renumita in randul multor gurmanzi care prefera sa manance la restaurant si mai putin acasa. Cand mergem la un restaurant e de preferabil o pizza pentru ca e si gustoasa si se face si repede. Dar bucuria gatitului unde e ? Si sa stii ca acea opera de arta, Pizza Quattro Fromaggi este facuta cu mainile tale, e minunat! 
Eram adepta unor blaturi gata preparate, dar ma incercat sa o fac si singura acasa si a iesit extraordinar, iar de atunci nu am mai cumparat blat gata preparat
Pentru Pizza Ouattro Fromaggi avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 


– faina 250 g
– drojdie proaspata 10 g– miere 1/2 lingurita– sare un varf de cutit– piper– ulei de masline 4 linguri– pasta de rosii 100 g– oregano uscat 1 lingurita rasa– busuioc uscat 1 lingurita rasa– Gouda 80 g– mozzarella 80 g– Roquefort 80 g– parmezan ras 80 g 

ntindeti aluatul de pizza sub forma unui disc. Atentie, in functie de cat de subtire intindeti aluatul veti obtine un blat subtire sau unul pufos! Cum noi preferam blaturile usor pufoase, am intins aluatul cam de 8 mm – 1 cm. Asezati blatul de pizza intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Distribuiti pe blat sosul de rosii cu ierburi. Aranjati mozzarella, branza cu mucegai si gouda, taiate bucatele. Presarati deasupra parmezanul ras, restul de busuioc si oregano si un pic de piper proaspat rasnit. In acest moment, eu am mai lasat pizza vreo 15 minute, tot la loc caldut, pentru ca blatul sa creasca putin.





Incingeti cuptorul la 240 grade Celsius. Pentru aluatul de pizza: intr-un castronel, amestecati drojdia de bere cu mierea. Adaugati 125 ml de apa calduta si omogenizati. Cerneti faina intr-un castron si amestecati-o cu sarea. Puneti, putin cate putin, drojdia diluata si framantati bine. Cand ati terminat de pus drojdia, adaugati 2 linguri de ulei de masline. Framantati in continuare pana obtineti un aluat omogen si elastic. Ungeti peretii castronului cu o lingura de ulei, acoperiti cu un servet curat si lasati aluatul sa creasca, timp de o ora, intr-un loc caldut.

Dupa o ora, veti observa ca aluatul si-a dublat aproape volumul. Pentru sosul de rosii, amestecati intr-un bol pasta de rosii, o lingura de ulei de masline, un pic de piper si jumatate din cantitatea de busuioc si oregano.

Bagati in cuptorul incins, pe “raftul” de sus al cuptorului si lasati 15-20 de minute. Atentie, verificati din cand in cand blatul, pentru a nu deveni prea crocant! Taiati pizza in felii si serviti-o imediat.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Supa de rosii coapte

Ingrediente: -800 g rosii (cherry am avut eu) -o ceapa alba mare -3 catei de usturoi -2 lingurite de miere -8 linguri de ulei de masline Costa d'Oro -putin cimbru uscat -sare si piper  Pentru servit: -crutoane de paine -frunze de busuioc proaspat -smantana Preparare : 1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt. 2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus. 3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline. 4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute. 5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat. 6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute. ...