Treceți la conținutul principal

Supa crema de morcovi

Ingrediente 
500 gr morcovi
1 ceapa2 catei de usturoi2.5 cani supa de pui (de vita; de legume pentru post)1 cm ghimbir1/2 lamaie2 linguri uleisare, piper negru
1 lingura ulei
sare

Chipsuri de spanac
1 mana buna de frunze de spanac
Portii: 2-3
 Preparare
  1. Se curata morcovii si se taie felii de 1 cm. Se presara cu sare si se stropesc cu 1 lingura ulei. Se amesteca sa fie bine acoperiti.
  2. Se pun morcovii intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la 240C pentru 15 minute. Se amesteca in ei si se mai coc 10 minute.
  3. Intre timp se pune supa la fiert cu ghimbirul taiat felii si coaja de lamaie (taiata fasii cu aparatul de curatat legume). Se fierbe 5 minute cu capac, apoi se stinge focul si se lasa asa pana e nevoie de ea.
  4. In restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  5. Se adauga morcovii copti si supa strecurata. Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat dupa gust. Se fierbe cu capac 5 minute (pana morcovii sunt moi; verificati-i pentru siguranta).
  6. Se mixeaza totul in blender sau cu blenderul vertical. Se drege de sare. Se adauga 1-2 linguri suc de lamaie.
  7. Supa crema de morcovi este buna si reincalzita.
  8. Frunzele de spanac se stropesc cu ulei. Se amesteca sa fie bine acoperite. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, una langa alta. Se coc la 170C pentru 10 minute. Se verifica sa fie uscate, dar nu le lasati sa devina maronii, caci devin amare.
  9. Se serveste supa crema de morcovi cu chipsuri de spanac deasupra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Supa de rosii coapte

Ingrediente: -800 g rosii (cherry am avut eu) -o ceapa alba mare -3 catei de usturoi -2 lingurite de miere -8 linguri de ulei de masline Costa d'Oro -putin cimbru uscat -sare si piper  Pentru servit: -crutoane de paine -frunze de busuioc proaspat -smantana Preparare : 1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt. 2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus. 3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline. 4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute. 5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat. 6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute. ...