Treceți la conținutul principal

Supa Crema de Ciuperci



Supa Crema de Ciuperci

Ingrediente

-ciuperci proaspete ( cred ca am avut si eu vreo 200 de grame)-1/4 dintr-o telina medie-o ceapa mica-un pahar de 200 ml de lapte-un pahar de vreo 250 ml de supa de pui (am preparat una rapid cu un cub)-sare-piper-unt...cam o lingura-2 linguri de faina alba

Mod de preparare


Ciupercile, telina, ceapa curatate, taiate si spalate le-am sotat vreo 5 minute in unt. Am adaugat faina si am amesteat bine, pe urma laptele si supa, condimentele dupa gust si am lasat sa fiarba la foc mic vreo 25-30 de minute. Pe urma am pasat totul cu blenderul si am mai pus putina sare pentru ca era nevoie.Am servit fierbinte cu crutoane de paine aromate cu usturoi. De ornat: ciupercute, smantana si patrunjel.
Pentru crutoane am incins putin ulei de masline in care am calit 2 catei de usturoi pana s-au rumenit, i-am scos si am pus bucatele de paine si le-am prajit rapid.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Supa de rosii coapte

Ingrediente: -800 g rosii (cherry am avut eu) -o ceapa alba mare -3 catei de usturoi -2 lingurite de miere -8 linguri de ulei de masline Costa d'Oro -putin cimbru uscat -sare si piper  Pentru servit: -crutoane de paine -frunze de busuioc proaspat -smantana Preparare : 1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt. 2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus. 3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline. 4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute. 5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat. 6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute. ...