Treceți la conținutul principal

Supa crema cu usturoi

Ingrediente (pentru 2 portii mai maricele)

-8 capatani de usturoi
-un pastarnac
-o telina mica-micuta
- 500 ml apa
-100 ml iaurt
-sare si piper dupa gust
-patrunjel tocat marunt

Preparare

1. Capatanele de usturoi se sectioneaza in varf (se taie un mic capacel), apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cutorul incins. Operatiunea dureaza in jur de 40-50 de minute. Puteti grabi acest proces daca impachetati usturoiul in folie de aluminiu. Insa, retineti ca folia de aluminiu incalzita dauneaza organismului!!
2. Se pun la fiert pastarnacul si telina (curatate si taiate cuburi) in cei 500 ml de apa.
3. Dupa ce este copt usturoiul se stoarce. Da, da...se stoarce prin orificiile lasate libere prin taierea capacului. Stoarceti capatanile pe o farfurie ca sa puteti inlatura eventualele coji care cad.
4. Crema de usturoi obtinuta se adauga la telna si pastarnac si se paseaza cu blenderul pana cand se obtine o pasta fina. Se adauga si iaurtul, iar la final patrunjelul.
Sare si piper se pun dupa gust.
Serviti supa fierbinteeee alaturi de crutoane (eu am avut niste turtite din tarate de ovaz).

Am folosit usturoi copt pentru ca nu am dorit un gust intens de usturoi, insa puteti sa fierbeti usturoiul alaturi de legume daca doriti o aroma mai puternica. Bineinteles, mai putin usturoi decat este trecut in lista ingredientelor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Supa de rosii coapte

Ingrediente: -800 g rosii (cherry am avut eu) -o ceapa alba mare -3 catei de usturoi -2 lingurite de miere -8 linguri de ulei de masline Costa d'Oro -putin cimbru uscat -sare si piper  Pentru servit: -crutoane de paine -frunze de busuioc proaspat -smantana Preparare : 1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt. 2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus. 3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline. 4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute. 5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat. 6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute. ...