Treceți la conținutul principal

Fursecuri crocante

Ingrediente:

  • 200g unt
  • 330g faina
  • 80g zahar pudra
  • 1  lingurita de coaja de portocala
  • 1/2  lingurita praf de copt
  • 1/2  lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat 

Mod de preparare



Mixam untul bine împreună cu restul ingredientelor mai puțin făina,apoi cu ajutorul unei palete incorporăm faina pană obținem un aluat moale.Amestecăm în continuare cu ajutorul mâinilor pană se omogenizează bine compoziția, întindem aluatul obținut de cca 1-2 cm și decupăm formele dorite,apoi repetăm pană terminăm tot aluatul.
Punem formele obținute într-o tavă unsă cu ulei și le punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 min. sau până sunt rumenite pe margini.



Tips:

  • untul îl putem pune 30 de secunde în cuptorul cu microunde
  • se pot face cercuri mici și se pot uni câte două cu gem
  • se poate topi ciocolata și turna peste ele sau se pot scufunda jumătate în ciocolată 
 



Comentarii

  1. o reteta gustoasa, promit ca o voi incerca si in acelasi timp sfatuiesc toti vizitatori dvs. sa o incerce si ei

    pare o reteta gustoasa, promit ca o voi incerca in curand, sper ca si alti vizitatori imi vor urma exemplu.

    P.S sper ca veti continua sa ne incantati ochiul si gustul cu minunile dvs culinare. spor la treaba

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Bake Rolls facuti in casa

Bake Rolls facuti in casa Am descoperit de curand aceasta reteta, foarte buna si sanatoasa. Daca nu aveti incredere in alimentele impachetate si puse la vanzare faceti-va cchiar la voi acasa! ;) Este foarte usor de facut ai de urmat doar acesti 5 pasi simpli! Bafta si Pofta buna!  Ingrediente Paine Bagheta - 1 buc Rama Maestro - 60 g Pasta de tomate - 2 linguri Usturoi (catei) - 3 buc Busuioc uscat - 1 lingurite Sare - 5 g Preparare Taiem bagheta feliute suptiri. Se taie mai bine daca nu este tocmai proaspata si cu un cutit zimtat. Topim bucatica de margarina (sau puteti folosi ulei de masline) peste care punem pasta de tomate. Adaugam busuioc, sare,cateii de usturoi zdrobiti si amestecam bine totul. Cu acest sos ungem fiecare feliuta de bagheta. Le asezam frumos in tava si le bagam la cuptor timp de vreo 10 minute sa se usuce (prajeasca), dar sa nu se arda.

Inimioare crocante de Valentines day

Ingrediente paine forma de inimioara pt decupat chimen ou sare piper   Se decupeaza inimioare din paine. Se trec prin ou batut cu sare si piper Se pun in tava cu hartie de copt si se presara chimen. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu le-am lasat 10 minute la 200 de grade

Supa de rosii coapte

Ingrediente: -800 g rosii (cherry am avut eu) -o ceapa alba mare -3 catei de usturoi -2 lingurite de miere -8 linguri de ulei de masline Costa d'Oro -putin cimbru uscat -sare si piper  Pentru servit: -crutoane de paine -frunze de busuioc proaspat -smantana Preparare : 1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt. 2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus. 3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline. 4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute. 5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat. 6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute. ...